kataggelies@skai.gr: ''Πέθαναν'' ηλικιωμένη τον Ιούλιο και δεν μπορεί να πάρει φάρμακα, δεν μπορεί να επισκεφθεί γιατρό - Της έκοψαν την σύνταξη

Η ηλικιωμένη γυναίκα πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της αλλά στο σύστημα φαινόταν ότι είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2023

Μία... μακάβρια καταγγελία έγινε στο kataggelies@skai.gr. Η σύνταξη μίας ηλικιωμένης γυναίκας κόπηκε καθώς στο σύστημα του ΕΦΚΑ φαινόταν... νεκρή.

Ο γιος της κ. Δημήτρης Μαραγκός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ δήλωσε πως στο σύστημα του ΕΦΚΑ η μητέρα του φαίνεται...πεθαμένη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καταγγέλλων, η μητέρα του πήγε να γράψει φάρμακα στη γιατρό της αλλά στο σύστημα φαινόταν ότι είχε αποβιώσει τον Ιούλιο του 2023.

Ύστερα ο ίδιος μαζί με τη μητέρα του μετέβησαν στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω όπου οι υπάλληλοι επιβεβαίωσαν τον ''θάνατο'' της ολοζώντανης γυναίκας.

Μάλιστα τους ενημέρωσαν πως το περιστατικό αυτό έχει προκύψει από μία αλλοδαπή η οποία έχει δηλωθεί με ψεύτικο διαβατήριο και χρησιμοποίουσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του κ. Μαραγκού.

«Το ληξιαρχείο της Καβάλας έδωσε τον ΑΜΚΑ τη μητέρας μου και έπειτα την έβγαλαν... νεκρή»

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η σύνταξή της έχει κοπεί από τον Αύγουστο.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης.

«Στο μητρώο του ΕΦΚΑ υπήρξε προφανώς εκ παραδρομής από κάποιο ληξιαρχείο η ενημέρωση για τον θάνατο της κατεγγέλουσας σε λάθος ΑΜΚΑ», δήλωσε.

«Όπως ενημερώθηκα απεβίωσε μία γυναίκα με το ίδιο όνομα, το ίδιο επώνυμο, το ίδιο όνομα πατρός και λίγα διαφορετικά ψηφία στον ΑΜΚΑ», εξήγησε αρχικά.

«Το πρόβλημα με την σύνταξή θα αποκατασταθεί», είπε ο κ. Τσούνης και τόνισε πως σε κάθε περίπτωση είναι «αναγκαία η επικαιροποίηση των στοιχείων».

Πηγή: skai.gr