Καταγγελία Κατερίνας Τσάβαλου για σεξουαλική παρενόχληση: Έχασα δουλειά επειδή είπα «όχι»

Καταγγελία Κατερίνας Τσάβαλου για σεξουαλική παρενόχληση: Έχασα  δουλειά επειδή είπα «όχι»

Καλεσμένη στο Mega ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου εκμυστηρεύτηκε πως έχει βιώσει και η ίδια στο επαγγελματικό της περιβάλλον σεξουαλική παρενόχληση και παρακίνησε τις άλλες γυναίκες να εκφράσουν τη περιπέτειά τους, πυροδοτώντας ένα αντίστοιχο ελληνικό κίνημα #metoo.

«Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν γιατί οι ερωτήσεις που θα τους κάνουν είναι μήπως προκάλεσες; Τι φορούσες; Είναι κάτι αδιανόητο, αναφέρει στα Νέα η ηθοποιός, για να καταλήξει ότι στην σεξουαλική παρενόχληση δεν υπάρχει ελαφρυντικό.

Η δική της δυσάρεστη εμπειρία προέκυψε στο θέατρο όταν αρνήθηκε όπως λέει η ίδια να υποκύψει στις προτάσεις σκηνοθέτη και έχασε τελικά τη δουλειά.

Δυστυχώς όπως λέει η περίπτωσή της δεν είναι η μόνη, αφού και στο χώρο του θεάματος υπάρχουν πλέον αναφορές για άνδρες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση της εξουσίας τους παρενοχλούν υφιστάμενές τους.

«Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε χώρο χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και σου λέει ότι αν δεν υποκύψεις, δεν θα πάρεις της δουλειά».
 

Πηγή: skai.gr