Καταγγελία δικηγόρων για επίθεση από τα ΜΑΤ - Τι λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ στο skai.gr

«Όλα αυτά που συνέβησαν δεν συνάδουν με ευνοούμενο κράτος» λέει ο κ.Βερβεσός ο οποίος ζητάει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. 

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Αίσθηση προκαλεί η σοβαρή καταγγελία δικηγόρων οι οποίοι καταγγέλουν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων και οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, μιλώντας στο skai.gr περιγράφει όταν συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου, όπως του τα κατήγγειλαν οι δύο δικηγόροι.

Όπως λέει , επιστρέφοντας να πάρουν το αυτοκίνητο τους οι δυο καταγγέλλοντες, στην Αραχώβης και Βαλτετσίου τους σταμάτησαν αστυνομικοί των ΜΑΤ για έλεγχο. Αν και δήλωσαν την ιδιότητα τους, ένας εκ των αστυνομικών έκανε κεφαλοκλείδωμα στον ένα δικηγόρο, τους χτύπησαν και κατόπιν με χειροπέδες τους μετέφεραν στο ΑΤ της περιοχής.

Εκεί - σύμφωνα πάντα με την καταγγελία - ο ένας δικηγόρος έζησε ευτελισμό από την πλευρά των αστυνομικών καθώς του ζητήθηκε να βγάλει τα ρούχα του και να μείνει γυμνός μέχρι να τα ελέγξουν.

«Όλα αυτά που συνέβησαν δεν συνάδουν με ευνοούμενο κράτος» λέει ο κ.Βερβεσός ο οποίος ζητάει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Από την πλευρά του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΜΑΤ ΔΣΑ