Καταδίωξη σκάφους από το Λιμενικό στη Ρόδο, διέφυγε προς τις τουρκικές ακτές

Σε καταδίωξη ύποπτου σκάφους στη Ρόδο προχώρησε μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα σκάφος του Λιμενικού, πραγματοποιώντας μάλιστα βολές προκειμένου να το ακινητοποιήσει για έλεγχο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών της Ρόδου, σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους προς το πλοιάριο προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης του δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο.

Μετά από καταδίωξη, το σκάφος κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.

Πηγή: skai.gr