Καταδίωξη - Πέραμα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς – Οι διάλογοι των αστυνομικών

Πρωτοφανείς σκηνές Φαρ Ουέστ στο Πέραμα. Απολογισμός ένας 20χρονος νεκρός και οκτώ τραυματίες εκ των οποίων οι επτά αστυνομικοί μετά από καταδίωξη 12 χιλιομέτρων. 

Και οι επτά καταδιώκοντες αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει, ενώ βρεθήκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο. Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα.

Στη σορό του 20χρονου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα  βρέθηκαν περισσότερα από ένα τραύματα. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για δύο τυφλά τραύματα και ένα διαμπερές.  Αναμένεται νεκροτομή από τον κ. Μπογιόκα τη Δευτέρα. Τα όπλα έχουν για βαλλιστική εξέταση. 

Ο νεκρός πριν από 6 χρόνια, στα 14 του, είχε συλληφθεί για κλοπές. Ο τραυματίας 16χρονος φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο άλλος 16χρονος που έχει διαφύγει (διακρίνεται στο βίντεο) φέρεται να έχει σημανθεί και ο ίδιος για κλοπές  Τα στοιχεία του έχουν ταυτοποιηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Επιχειρήσεων είχε διαβιβάσει στην ομάδα ΔΙΑΣ να σταματήσει την καταδίωξη λόγω κινδύνου περαστικών ή και των ιδίων. Ο επικεφαλής φέρεται να ανέφερε ότι ελήφθη η εντολή του Κέντρου, αλλά η καταδίωξη συνεχίστηκε. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δίνουν την εξήγηση ότι η διαβίβαση του Κέντρου δεν έφτασε πότε στα αυτιά των αστυνομικών που κατεδίωκαν. 

Το χρονικό

Ο κακοποιός με τους δύο συνεργούς του, εντοπίστηκε τη νύχτα με κλεμμένο πολυτελές αυτοκίνητο, και τελικά μετά από ένα θρίλερ στους δρόμους της δυτικής Αθήνας εγκλωβίστηκε σε στενό στο Πέραμα, και για να ξεφύγει έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητο, εμβολίζοντας πέντε μοτοσυκλέτες της ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να παρασύρει εφτά αστυνομικούς. Οι άνδρες της ΔΙΑΣ απάντησαν με βροχή από σφαίρες, σκοτώνοντας τον σεσημασμένο, τραυματίζοντας τον δεύτερο κακοποιό, ενώ ο τρίτος ξέφυγε. 

Η άγρια καταδίωξη είχε ξεκινήσει αργά το βράδυ της Παρασκευής από την περιοχή του Ρέντη. Άνδρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν το άσπρο ΙΧ με σπασμένο το πίσω τζάμι και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Οι τρείς επιβαίνοντες αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν. 

Ακολούθησε καταδίωξη που κράτησε για αρκετά λεπτά, με το κλεμμένο αυτοκίνητο να διανύει απόσταση τουλάχιστον 12 χιλιομέτρων, περνώντας από Περιστέρι, Αιγάλεω, και Χαϊδάρι πριν τελικά καταλήξει στο Πέραμα. 

Ένα λεωφορείο βρέθηκε ξαφνικά μπροστά στο όχημα το οποίο αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα και μην έχοντας άλλη οδό διαφυγής έκανε όπισθεν εμβολίζοντας τους αστυνομικούς που το καταδίωκαν. 

Οι διάλογοι των αστυνομικών μετά την αιματηρή καταδίωξη 

Αμέσως μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών, οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων Άμεσης Δράσης για το αιματηρό περιστατικό. Ο οδηγός του κλεμμένου ΙΧ έχει πέσει νεκρός. 

Στους διαλόγους φαίνεται η προσπάθεια των αστυνομικών να εξηγήσουν στο Κέντρο τι ακριβώς είχε συμβεί μετά το θανατηφόρο τραυματισμό του 20χρονου, πώς κινήθηκαν και γιατί ενέργησαν τους πυροβολισμούς φέρνουν στο φως οι διάλογοι. 

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Μέχρι να κατέβουμε από τις μηχανές, έκανε όπισθεν και παρέσυρε πέντε δίκυκλα.

Κέντρο: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε  να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμοί) γιατί κινήθηκε με θανατηφόρο πρόθεση εναντίον συναδέλφων. 

«Μια καταδίωξη και μια συμπλοκή που κατέληξε σε ένα νεκρό και οφείλουμε να συλλυπηθούμε τους συγγενείς του. Από εκεί και πέρα έχουμε και επτά αστυνομικούς τραυματισμένους, οι οποίοι δεν φύγαν από το σπίτι τους για να σκοτώσουν άνθρωπο, ούτε να εμπλακούν σε τέτοιο περιστατικό» σχολίασε ο Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών ΕΛΑΣ Βασίλης Ντούμας. 

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιφερειακή του Αιγάλεω, καθώς ομάδα 30 περίπου Ρομά, άναψαν φωτιές. Τους απώθησε η αστυνομία. 

Πηγή: skai.gr