Καρέ - καρέ η σύγκρουση των αστυνομικών με τους καταληψίες στο Κουκάκι (vid)

Ένταση προκλήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης κτηρίου υπό κατάληψη της ΕΛΑΣ.

Λίγο πριν τις 7 το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ για εκκένωση κτηρίου στη οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι, που βρισκόταν υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών.

Αναλυτικότερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει τον χώρο και απομάκρυναν τον κόσμο από το σημείο, ενώ οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν την πόρτα του κτηρίου.

Συνολικά, προσήχθησαν και εν τέλει συνελήφθησαν δύο άτομα, πατέρας και γιός.

Οι αντιεξουσιαστές που είχαν κάνει κατάληψη στο κτήριο την ώρα της επιχείρησης αντέδρασαν με φωνές, καλώντας τους συντρόφους τους για βοήθεια και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας πέτρες και πυροσβεστήρες.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στο βίντεο ακούγονται τα χτυπήματα από την προσπάθεια της αστυνομίας να σπάσει την πόρτα του κτηρίου.

Παράλληλα έρευνες πραγματοποιούνταν σε δύο ακόμη σημεία στην περιοχή και έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώσεις σε δύο ακόμη κτήρια.

Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτήρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Έξω από τα κτήρια πραγματοιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εκκένωσή τους. Η αστυνομία προχώρησε σε άλλες 5 προσαγωγές. 
 

Πηγή: skai.gr