Καρέ-καρέ η απόπειρα ληστείας σε τράπεζα στον Άγιο Παντελεήμονα

Δυο ληστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε τράπεζα στην πλατεία Αττικής, ωστόσο δεν κατάφεραν να διαπράξουν τη ληστεία καθώς τους απέτρεψε ο σιωπηλός συναγερμός, ο οποίος χτύπησε αυτόματα με την είσοδό τους στην τράπεζα από την πίσω πόρτα. 

Μπαίνοντας από την πίσω πόρτα της τράπεζας οι επίδοξοι ληστές αιφνιδίασαν τους τρεις υπαλλήλους που μόλις είχαν μπει από την κεντρική είσοδο του καταστήματος για να εργαστούν.

Τους ακινητοποίησαν με ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι και τους έδεσαν τα χέρια, ενώ απέσπασαν και το ένα εκ των δύο κλειδιών που άνοιγε το χρηματοκιβώτιο, αναμένοντας την έλευση του διευθυντή της τράπεζας για να πάρουν και το δεύτερο. 

Μόλις χτύπησε ο σιωπηλός συναγερμός στο σημείο έφτασε αμέσως η ομάδα ΔΙΑΣ έξω από το κατάστημα. 

Οι τρεις ληστές έφυγαν πανικοβλημένοι από την πίσω πόρτα όταν αντιλήφθηκαν την ομάδα ΔΙΑΣ και άφησαν τους υπαλλήλους δεμένους. 

Διέφυγαν με κατεύθυνση προς το σταθμό Λαρίσσης, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα την αποβίβαση των επιβατών ενός τρόλεϊ που μόλις είχε φτάσει εκείνη τη στιγμή κοντά στο υποκατάστημα. 

Μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί οι δυο κακοποιοί.

Τα σενάρια για την ταυτότητα των ληστών

Οι επίδοξοι ληστές ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Είχαν δύο αντικλείδια και είχαν κάνει και πρόβα πριν την εισβολή τους στην τράπεζα. 

Ο τρόπος δράσης τους παραπέμπει στους ληστές των θυρίδων, μια συμμορία που είχε δράση το 2017 σε τράπεζα στους αμπελόκηπους και στην Καλλίπολη του Πειραιά. Οι ληστές τότε είχαν αποστάσει 2-3 εκατομμύρια ευρώ από τις θυρίδες.

Μια δεύτερη υπόθεση είναι ότι μπορεί να πρόκειται για τον Ένο Μάτα, τον «φτερωτό Μαραντόνα», ωστόσο δεν υπάρχουν απτά στοιχεία που να οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, πρόκειται απλά για εκτιμήσεις.

Πηγή: skai.gr