Καρδίτσα: Βρέφος γεννήθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ – Το συγκινητικό μήνυμα του διασώστη (pic)

Καθ’ οδόν προς το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που αναχώρησε από το νοσοκομείο της Καρδίτσας, ήρθε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου, όταν μια κυοφορούσα αποφασίσθηκε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό ευρισκόμενη σε κατάσταση λίγο πριν τον τοκετό.

Το ασθενοφόρο με δύο στελέχη του ΕΚΑΒ πλήρωμα και με γιατρό χειρουργό να συνοδεύει την έγκυο γυναίκα, έχοντας μαζί τον απαραίτητο εξοπλισμό για πιθανό τοκετό, αναχώρησε για τη Λάρισα. Αποδείχθηκε όμως ότι ο «νεαρός» ήταν βιαστικός, και περίπου στο ύψος των Βούναινων, ήρθε στον κόσμο, εν κινήσει, με τη γιατρό να προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να κυλήσουν όλα ομαλά, έχοντας την επικούριση του ενός εκ των δύο μελών του ΕΚΑΒ.

Το ασθενοφόρο, όπως είπε στο KarditsaLive.Net, ο κ. Ηλίας Σδρόλιας, μέλος του πληρώματός του, έφθασε στο Πανεπιστημιακό, όπου περίμεναν οι γιατροί και η αποστολή ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού νεογνό και μητέρα χαίρουν άκρας υγείας.

Συγκινητικό ήταν το μήνυμα διασώστη για τη γέννηση του μπόμπιρα στο λογαριασμό του ΕΚΑΒ στο Facebook. «Το να είσαι Διασώστης του ΕΚΑΒ δεν είναι κάτι που μπορείς να περιγράψεις εύκολα με λόγια (…) Το θαύμα της γέννησης μίας ζωής μας θυμίζει το θαύμα του να είσαι Διασώστης του ΕΚΑΒ» σημειώνει μεταξύ άλλων. 

Πηγή: skai.gr