Κανονικά σήμερα οι εμβολιασμοί παιδιών στο Παίδων Πεντέλης

Κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη οι εμβολιασμοί παιδιών στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πάρα την 24ωρη απεργία των εργαζομένων, με αφορμή την απόφαση να μετατραπεί το νοσοκομείο σε Mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών. 

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ζητούν να συνεχιστεί το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου καθώς και η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών. Στο πλαίσιο αυτό, είχαν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα. 

To νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε Mega εμβολιαστικό και βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για 2 εφημερίες το μήνα. Ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και για την γενικότερη ανοσία της κοινότητας.

Το σύνολο των ασθενών με κορωνοϊό ηλικίας 4-18 ετών είναι 43.386, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 3 έως 9 Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας προσέφυγε κατά της απεργίας.

Υπό παραίτηση η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας

Στο μεταξύ, υπό παραίτηση βρίσκεται η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας, Σταυρούλα Κωσταρίδου, η οποία μίλησε στο OPEN για αυτή την απόφαση.

«Παιδιατρικό νοσοκομείο χωρίς 24ωρη εφημερία δεν υφίσταται. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 350 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών. Θα είναι δύσκολη η μέρα σήμερα, ζητάμε συγγνώμη στους γονείς για αυτή την ταλαιπωρία, αλλά δεν είναι δικό μας το θέμα. Ζητάμε να δουλέψουμε, να εφημερεύσουμε και δεν μας αφήνουν, γι’ αυτό και παραιτήθηκα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωσταρίδου.

Επιπλέον, σημείωσε πως υπάρχουν συνάδελφοι που ίσως δεν απεργήσουν, καθώς σκοπός της απεργίας δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους μικρούς ασθενείς που θα έρθουν να εμβολιαστούν.

Πηγή: skai.gr