Κλείσιμο

Βυθίστηκε στο χιόνι η Καρδίτσα - Βίντεο και Φωτογραφίες

Πυκνό χιόνι έχει σκεπάσει την Καρδίτσα, με τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά

Στα λευκά ξύπνησαν το πρωί της Πέμπτης (26/1) τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του ν. Καρδίτσας και ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Η χιονόστρωση ξεκινά από τα 250μ., φτάνει περίπου τα 15 εκατοστά στα 600μ. υψόμετρο και περί τα 60-70 εκατοστά χιονιού στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου.


 

Αρκετή βροχόπτωση στα πεδινά από τις μεταμεσονύκτιες ώρες και έπειτα (περί τα 28 χιλ. βροχής την Πέμπτη ως τις 07.30 στην Καρδίτσα και συνολικά από την τρέχουσα κακοκαιρία περί τα 62 χιλ.).

Η κακοκαιρία έφερε και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες χωρίς ηλεκτροδότηση είναι ο Δήμος Αργιθέας (σχεδόν στο σύνολό του) καθώς και τα χωριά Πευκόφυτο και Ελληνόπυργος του Δήμου Μουζακίου αλλά και κοινότητες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα όπως Νεοχώρι, Κερασιά, Μπελοκομίτης κλπ.

Από τον ΔΕΔΔΗΕ αναφέρθηκε ότι τα συνεργεία κατευθύνονται προς τα σημεία των βλαβών για την επιδιόρθωση ωστόσο δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης λόγω οδικών προσβάσεων που μπορεί να απαιτούνται στα σημεία.

kard

kard

kar

kar

Χιόνι που φθάνει τα 70 εκατοστά στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου και φθίνει μέχρι και τα 250μ. υψόμετρο όπου υπάρχει χιονόστρωση, έχει «φορτώσει» τα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας η κακοκαιρία που ξεκίνησε από χθες, 25 Ιανουαρίου.

Δρόμοι πάντως κλειστοί δεν υπάρχουν αν και σε όλο σχεδόν το ορεινό δίκτυο απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ τα βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται σε προβλήματα ηλεκτροδότησης κυρίως σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Αργιθέας και Λίμνης Πλαστήρα.
 

Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης καταγράφοντας την εικόνα που υπήρχε στα ορεινά του νομού περί τις 10 περίπου το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου.

Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου ενημέρωσε πως στην περιοχή συνεχίζει να χιονίζει και στους αυχένες το χιόνι είναι στους 70 εκατοστά περίπου. Υπάρχουν, πρόσθεσε, μηχανήματα που επιχειρούν συνεχώς και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Από το πρωί συνέχισε υπήρξαν αρκετά προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλο τον δήμο, αλλά πλέον έχουν περιοριστεί στην Ανατολική Αργιθέα, όπου και βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Από την πλευρά του δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης τόνισε ότι χιόνι υπάρχει στα ορεινά της Δ.Ε. Μουζακίου και λίγο στον Ελληνόπυργο. Το μέγιστο ύψος που βρίσκουμε είναι 10 με 15 πόντους. Οι δρόμοι επισήμανε είναι οι ανοιχτοί και τόνισε την υποχρέωση των οδηγών να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Θέματα ηλεκτροδότησης υπήρξαν περιορισμένα και στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στο Πευκόφυτο, που αποκαταστάθηκαν στην πορεία.

Για τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα μίλησε ο αντιδήμαρχος κ. Τσιαμαντάς, που επισήμανε ότι το ύψος του χιονιού είναι από 35 εκατοστά στην Καρίτσα και μειώνεται μέχρι 15 εκατοστά στις τοπικές κοινότητες με χαμηλότερο υψόμετρο. Οπωσδήποτε χρειάζονται αλυσίδες στο δημοτικό οδικό δίκτυο, με την κυκλοφορία πάντως να διεξάγεται χωρίς προβλήματα και με τα μηχανήματα να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Αρκετά είναι τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στο Δήμο, καθώς Μορφοβούνι, Μεσενικόλας δεν έχουν ρεύμα, θέμα υπάρχει και στην Καρίτσα, ενώ σε Φυλακτή και Πεζούλα το δίκτυο υπολειτουργεί, καθώς δουλεύει μόνο η μία φάση.

Τέλος από το γραφείο τύπου του Δήμου Καρδίτσας ενημέρωσαν πως το χιόνι στα ορεινά του Δήμου είναι 10 με 20 εκατοστά, ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο αυτοκίνητο. Μηχανήματα υπάρχουν σε όλο το ορεινό δίκτυο ενώ προβλήματα ηλεκτροδότησης αναφέρθηκαν από κατοίκους στη Νεράιδα Καρδίτσας.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί πως σε κανέναν από τους προαναφερόμενους Δήμους δεν υπήρξε σχολείο που να μην λειτούργησε.

καρ

καρ

καρ

καρ