Καλάθι του νοικοκυριού: Αναλυτικά οι τιμές σε κάθε σούπερ μάρκετ για αυτή την εβδομάδα

Στην ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr αναρτήθηκαν σήμερα οι τιμοκατάλογοι για τα 51 προϊόντα που συνθέτουν το "καλάθι του νοικοκυριού"

Από σήμερα Τετάρτη εφαρμόζεται το «καλάθι του νοικοκυριού» , για τη διασφάλιση χαμηλών τιμών για μια ομάδα προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Κάθε επιχείρηση σούπερ μάρκετ επιλέγει αυτόνομα τους κωδικούς των προϊόντων που θα εντάσσονται στο καλάθι και τις τιμές τους.

Στη διεύθυνση https://e-katanalotis.gov.gr/householdBasket αναρτήθηκαν σήμερα οι τιμοκατάλογοι για τα προϊόντα που συνθέτουν το "καλάθι του νοικοκυριού". 

Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τα προϊόντα ανά αλυσίδα σούπερ - μάρκετ. 

Διαβάστε σχετικά: Η λίστα με τα 51 προϊόντα

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουν αναρτηθεί οι τιμοκατάλογοι από 13 αλυσίδες. 

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης,  όλοι καταναλωτές μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα e-katanalotis.gov.gr, ή εάν έχουν κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό τους (Android ή iOS) και να δουν όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων. 

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν σήμερα ισχύουν για την επόμενη εβδομάδα καθώς η σύνθεση του καλαθιού θα αλλάζει κάθε Τετάρτη. Σημειώνεται ότι στην εφαρμογή εμφανίζεται η τιμή ανά συσκευασία αλλά και ανά μονάδα μέτρησης.

Πηγή: skai.gr