ΚΑΙΡΟΣ

Καλάθι του νοικοκυριού: Αυτά είναι τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στη λίστα - Πίνακας

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Σε συνάντηση που είχε η ηγεσία του ΥΠΑΝΕ με τους εκπροσώπους της λιανικής είχε συμφωνηθεί ότι το καλάθι του νοικοκυριού των σούπερ μάρκετ θα περιλαμβάνει μηδενικές ή πολύ μικρές αυξήσεις στις τιμές 50 προϊόντων.

Συνολικά 31 κατηγορίες προϊόντων, από τις οποίες θα προέλθουν τα 50 προϊόντα, περιλαμβάνονται στη λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης για το «καλάθι του νοικοκυριού» στη σκιά των πληθωριστικών πιέσεων. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης τα αναψυκτικά καθώς και τρεις κατηγορίες καφέ, εκτός του espresso.

Η λίστα θα κοινοποιηθεί τις επόμενες ώρες στα σουπερμάρκετ τα οποία θα πρέπει να προσπαθήσουν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν σταθερές τις τιμές σε συνεννόηση με τις προμηθεύτριες βιομηχανίες.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των πολυκαταστημάτων και των αλυσίδων καταστημάτων είχε συμφωνηθεί ότι το καλάθι του νοικοκυριού των σούπερ μάρκετ θα περιλαμβάνει μηδενικές ή πολύ μικρές αυξήσεις στις τιμές 50 προϊόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα περιλαμβάνονται τα εξής βασικά προϊόντα:

 

Πηγή: skai.gr