Καλαμάτα: Την Τετάρτη απολογείται ο 22χρονος για την δολοφονία του 47χρονου - Αναζητείται ο 38χρονος που τον πυροβόλησε

Ο 22χρονος αλβανικής καταγωγής αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου πήρε ο 22χρονος που συνελήφθη χθες Σάββατο, κατηγορούμενος για την δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, προκειται για έναν 22χρονο αλβανικής καταγωγής (με ελληνική υπηκοότητα) που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και ο οποίος όπως προέκυψε από την προανάκριση ήταν συνοδηγός, και αυτός που είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα, την Παρασκευή το πρωί.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν σήμερα και δυο Έλληνες 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδής κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν.

Όπως προέκυψε  από την προανάκριση, οι δυο φερόμενοι ως δράστες, είχαν ραντεβού το πρωί της περασμένης Παρασκευής με το 47χρονο θύμα, στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ύδρας στο κέντρο της Καλαμάτας. Εκεί ο 38χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος επέβαινε σε ΙΧ μαζί με τον 22χρονο κατηγορούμενο, κατέβηκε από το όχημα και διαπληκτίστηκε με το θύμα που βρισκόταν στη μηχανή του. Αρχικά τον γρονθοκόπησε και στη συνέχεια τον πυροβόλησε με πιστόλι μια φορά στο πόδι. Ο 47χρονος αρχικά διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, και λίγο αργότερα υπέκυψε λόγω του γεγονότος ότι είχε χάσει πολύ αίμα από το χτυπημένο του με σφαίρα πόδι. Οι δράστες εξαφανίστηκαν και λίγη ώρα αργότερα εγκατέλειψαν το όχημα τους στην περιοχή των Κιτριών του δήμου Δυτικής Μάνης.

Ο 38χρονος διαφεύγει την σύλληψη και αναζητείται.

Πηγή: ertnews.gr