Κλείσιμο

Καλαμάτα: Προσαγωγή υπόπτου για την δολοφονία του 47χρονου

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό  για τον εντοπισμό των δυο ατόμων  που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 47χρονο άνδρα στο κέντρο της Καλαμάτας, το πρωί της Παρασκευής

Σε προσαγωγή και κράτηση ενός άνδρα αλβανικής υπηκοότητας προχώρησε η Αστυνομία σήμερα  για την δολοφονία του 47χρονου στην Καλαμάτα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό  για τον εντοπισμό των δυο ατόμων  που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 47χρονο άνδρα στο κέντρο της Καλαμάτας, το πρωί της Παρασκευής.

Νωρίτερα, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον 47χρονο τον οποίο ένας άγνωστος χθες λίγο πριν τις 11 το πρωί πυροβόλησε στην κνήμη του αριστερού του ποδιού, στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος στην Καλαμάτα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και κατέληξε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι μέσα στο χειρουργείο. Πρόκειται για Ελληνοαμερικανό, κατηγορούμενο για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης που έδινε το «παρών» στην Αστυνομία. Ο Ελληνοαμερικανός, γνωστός ως «ο Αμερικάνος» ή «Gus», όλα δείχνουν ότι γνωριζόταν με το δολοφόνο του και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας από τις μαρτυρίες και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού μέχρι το βράδυ είχαν περιορίσει τον αριθμό των υπόπτων.

Συγκεκριμένα, «ο Αμερικάνος» ή «Gus» φέρεται να ήταν μπλεγμένος με υποθέσεις ναρκωτικών και στην Αμερική, πριν μετακομίσει από το Σικάγο στην Ελλάδα.

Τα περίπου 10 χρόνια που ζούσε εδώ είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και σε βάρος του είχαν σχηματιστεί 4-5 δικογραφίες -ενώ βρισκόταν έξω με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων, που εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας τον Απρίλιο του 2021.

Η εξαμελής σπείρα, μια Μολδαβή και τρεις ακόμα αλλοδαπές γυναίκες στην Αττική, ο 47χρονος και ένας ακόμα άνδρας στην Καλαμάτα, είχαν κατηγορηθεί για διακίνηση κοκαΐνης, χασίς και κλεμμένων ή πλαστογραφημένων διαβατηρίων και εγγράφων αλλοδαπών αρχών.

Πηγή: skai.gr