Καλαφάτης για Προανακριτική: Η Βουλή ούτε εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται

Ναντίν Χαρδαλιά Στην αντεπίθεση πέρασε η ΝΔ αναφορικά με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αντιθεσμικής απόφασης εξαίρεσης Π. Πολακη και Δημήτρη Τζανακοπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή, τις βολές περί μεθοδεύσεων του ίδιου του πρωθυπουργού και τη δήλωση ανυπακοής Πολάκη, αντιστρέφοντας δια του Σταύρου Καλαφάτη τα πυρά και καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση στημένο σκηνικό αποπροσανατολισμού. 

"Ας το καταλάβουν: Η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται ", διαμηνύει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κατηγορώντας τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι σκοπίμως δεν ζήτησαν την αυτοεξαίρεσή τους ως βασικοί μάρτυρες, παρότι όπως ε με βάση τη σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου από το 2010.

Η πλήρης δήλωση του κ. Καλαφάτη έχει ως εξής: 

«Όσοι είναι βασικοί μάρτυρες όπως εν προκειμένω οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, δεν μπορούν να παριστάνουν τους εισαγγελείς.

Όφειλαν οι ίδιοι να είχαν ζητήσει την αυτοεξαίρεσή τους, σύμφωνα και με την από το 2010 γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής σε ανάλογη περίπτωση.

Δεν το έπραξαν με προφανή σκοπιμότητα να στήσουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της υπό διερεύνηση υπόθεσης. 

Ας το καταλάβουν: η Βουλή δεν εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται».