Κλείσιμο

Κακοκαιρία στην Αττική: Προβλήματα στην κυκλοφορία- Ουρές στην άνοδο του Κηφισού

Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική

Προβλήματα στην κίνηση καταγράφηκαν στους οδικούς άξονες της πόλης εξαιτίας του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική.

Η κυκλοφορία διεξάγοταν με δυσκολία στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην Άνοδο της Λεωφορόυ Κηφισού από τη γέφυρα Καλυφτάκη έως την έξοδο της Κηφισίας.

Η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο από την αριστερή λωρίδα λόγω φερτών υλικών που συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα.

Ο Δήμος προχώρησε τις διαδικασίες για απομάκρυνση των υλικών και σύντομα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στην άνοδο η κυκλοφορία των οχημάτων ειναι αυξημένη απο το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Με καταιγίδες και στην Αττική ξεκίνησε η εκδήλωση του κύματος κακοκαιρίας στη χώρα. Η εκδήλωση των φαινομένων, για τα οποία η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωση καιρού νωρίτερα, ξεκίνησε και στην Αττική. Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή (26/08).

Βρέχει στα Βόρεια Προάστια ενώ αρκετή συννεφιά εκδηλώθηκε και στα Νότια.

Συγκεκριμένα βροχές σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου ενώ δυνατή βροχή με αστραπές και βροντές είχε στα Μελίσσια.

Παράλληλα σε αρκετά σημεία της πόλης παρατηρούταν αυξομοίωση στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Καταρρακτώδης ήταν η βροχή στo Tατόι και το Μαρούσι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της εικόνας των βροχοπτώσεων σε ζωντανό χρόνο, από το meteo, ισχυρή βροχή καταγραφόταν στα Βριλήσσια, στο Νομισματοκοπείο, στη Μεταμόρφωση στην περιοχή των Ουρσουλινών Αμαρουσίου και στο ΣΚΡΑ Αττικής.

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με περαιτέρω κλιμάκωση των επιχειρησιακών σχεδίων αν χρειαστεί, έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ έχει εκδώσει μια σειρά οδηγίες για την αποφυγή κινδύνων και δυσάρεστων επιπτώσεων, κυρίως στις περιοχές που προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

Αναλυτικότερα, Η ΕΜΥ έκανε λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες τονίζοντας πως προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Τα φαινόμενα, που θα εκδηλωθούν από αύριο Τρίτη και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή, θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Πηγή: skai.gr