Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν την Παρασκευή, με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, περιοχές της Καβάλας και της Θάσου, που επλήγησαν χθες Πέμπτη από την έντονη βροχόπτωση. 

Έπεσε σε ρέμα

Τραγικό θάνατο βρήκε, σύμφωνα με το kavala-portal.gr τα ξημερώματα της Παρασκευής, ένας 55χρονος αγρότης από το Δάτο, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε -άγνωστο πως- σε ρέμα στην θέση "Πύργος", μεταξύ Δάτου και Μικροχωρίου.

Ο άτυχος άνδρας είχε φύγει από κατάστημα εστίασης στο Δάτο λίγο πριν τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, όμως από εκείνη την στιγμή τα ίχνη του χάθηκαν. Περίπου 3 ώρες μετά -στις 5 τα ξημερώματα- ένας διερχόμενος οδηγός εντόπισε το αυτοκίνητο του 55χρονου και ενημέρωσε τις αρχές, οι οποίες και ανέσυραν το άψυχο σώμα του οδηγού.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η περιφέρεια έκανε δεκτό το αίτημα των δύο δήμων, Καβάλας και Θάσου, να κηρυχθούν συγκεκριμένες περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες. Στη Θάσο, έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια του νησιού, ενώ στην Καβάλα δύο περιοχές στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Βελτιωμένη είναι πάντως την Παρασκευή η κατάσταση στις αγροτικές περιοχές των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου, που την Πέμπτη αντιμετώπισαν πολλά φαινόμενα πλημμύρας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή.

 

 

Η βροχή συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, αλλά και μέχρι αυτή τη στιγμή (12 το μεσημέρι), ωστόσο η ένταση της δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να προκαλέσει έντονα φαινόμενα δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Λόγω της κλίσης του εδάφους, ο μεγαλύτερος όγκος του νερού, αφού υποχώρησε από τις τοπικές κοινότητες Πολύστηλου και Δάτου, στη δημοτική ενότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, συσσωρεύτηκε στον κάμπο των Τεναγών. Μικροπροβλήματα υπήρξαν ωστόσο σε γειτονιές μέσα στην πόλη της Καβάλας με πτώσεις δέντρων και παλιών τοιχίων, ενώ έγιναν κατολισθήσεις μικρής έκτασης στην περιμετρική οδό.

Στο νησί της Θάσου, με απόφαση του δημάρχου, Λευτέρη Κυριακίδη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παρέμειναν σήμερα κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τα δύο τελευταία 24ωρα, καθιστώντας έτσι δύσκολη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά και εκτεταμένα προβλήματα σε περιοχές της νότιας Θάσου και ειδικότερα στα Λιμενάρια, όπου για μια ακόμη φορά κάτοικοι και επιχειρηματίες είδαν τις περιουσίες τους να βουλιάζουν μέσα στα νερά και τη λάσπη, λόγω των πολεοδομικών προβλημάτων που παρουσιάζει το χωριό. Προβλήματα όμως υπήρχαν και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως στον Θεολόγο, τον Ποτό και τις Μαριές.

 

 

Πηγές: newsique.gr - kavala.gr

Πηγή: skai.gr