Κακοκαιρία: Δρόμοι ποτάμια σε Σκιάθο και Ρέθυμνο, βούλιαξε η Θάσος - Πού θα έχουμε καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Πλημμύρες και στο Ρέθυμνο - Βόρεια Εύβοια και ανατολική Στερεά στο επίκεντρο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες - Αναλυτική πρόγνωση για την εξέλιξη του καιρού - Βελτίωση από την Κυριακή

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας από την κεντρική και τη βόρεια νησιωτική χώρα. Πολλά προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν στη Θάσο και στα νησιά των Σποράδων, ιδιαίτερα στη Σκιάθο, η οποία μετατράπηκε σε... λίμνη!

Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, καθώς και στην Ανατολική Στερεά, με τη Βόρεια Εύβοια να βρίσκεται στο επίκεντρο. Βροχές αναμένονται και στην Αττική, ιδιαίτερα στα βόρεια του νομού. Από την Κυριακή αναμένεται εξασθένιση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού σε όλη την επικράτεια.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και την ανατολική ηπειρωτική χώρα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κυρίως στην κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Από το βράδυ βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 28 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του βορείου Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Εύβοια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους έντονες κυρίως στα βόρεια. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού Κυριακής

Η Αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή: 

Στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά εκ νέου θα αυξηθούν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα .
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις,οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Βενετία... η Σκιάθος - Ποτάμια οι δρόμοι από τη νεροποντή

Η Σκιάθος αισθάνεται από χθες την επιδείνωση του καιρού, με έντονη βροχή και καταιγίδες. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι έμειναν στα ξενοδοχεία και τα σπίτια τους, αναφέρει το magnesianews.gr.

Η βροχή πέφτει ασταμάτητα από χθες το βράδυ  και η Σκιάθος παραμένει στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Το νησί των Σποράδων έχει γεμίσει από τουρίστες, που τις τελευταίες ώρες ψάχνουν καταφύγιο, με τους περισσότερους να μένουν στα ξενοδοχεία τους. Οι ντόπιοι λένε πως η βροχή ήταν αναγκαία για τους δροσίσει και ευελπιστούν να μην αφήσει πίσω προβλήματα.

Η βροχή ξεκίνησε στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής και συνεχιζόταν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. «Μέχρι αυτή των ωρα στην οδο Παπαδιαμάντη οι κάτοικοι εχουν κρυφτεί να προφυλαχτούν, ένω οι τουρίστες έχουν προβληματιστεί με τις μετακινήσεις τους, διότι ο καιρός τους χάλασε την διάθεση» σημειώνει κάτοικος του νησιού, που ανέβασε στο διαδίκτυο το επόμενο βίντεο.

Σε αυτό βλέπουμε δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και την ορατότητα να έχει περιοριστεί. Η Σκιάθος και οι Αρχές της, βρίσκονται σε επιφυλακή, με την κατάσταση για την ώρα να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη…

Στη «δίνη» της κακοκαιρίας η Θάσος: Πλημμύρισαν σπίτια και ξενοδοχεία, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Ολονύχτια «μάχη» με την κακοκαιρία έδωσαν οι κάτοικοι στα Λιμενάρια και τον Ποτό Θάσου, καθώς από την ισχυρή νεροποντή πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία και παρασύρθηκαν οχήματα.

Σύμφωνα με το kavalanews οι κάτοικοι από τις 2 τα ξημερώματα προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τη μανία της βροχής.

Κακοκαιρία στη Θάσο

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα, καθώς σημειώθηκαν πλημμύρες σε σπίτια, ξενοδοχεία, δόμους, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική για τροχαία ατυχήματα και παρασύρσεις οχημάτων από τα ορμητικά νερά.

Κακοκαιρία στη Θάσο

Ισχυρή καταιγίδα στο Ρέθυμνο

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο το μεσημέρι, με τους μετεωρολόγους να δικαιώνονται στις προβλέψεις τους και η ένταση της βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα, δημιούργησε προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού.

Παράλληλα, υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν. Το κύριο πρόβλημα αφορούσε στον όγκο του νερού, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να απορροφηθεί από το σύστημα αποχέτευσης των ομβρίων, σύμφωνα και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Αθηνά Τσικιντίκου, η οποία μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία όλων, πολιτών και υπηρεσιών του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να μαζέψουν τα εμπορεύματα τους από τα πεζοδρόμια, ενώ στον δημοτικό κήπο, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, οι υπεύθυνοι οργάνωναν την αποσυναρμολόγηση της έκθεσης για την κρητική διατροφής η οποία έληξε χθες το βράδυ. Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν μικρούς χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν πέρα από λίγες αντλήσεις υδάτων από υπόγειους χώρους και μία κοπή δέντρου που ήταν επικίνδυνο για τους περαστικούς.

Ρέθυμνο πλημμύρες

Ρέθυμνο πλημμύρες

Πηγή: skai.gr