Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σε μέγιστη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα.

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για τη συνδρομή στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την κακοκαιρία. 

Ειδικότερα με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και έγκριση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού με πιθανή εκδήλωση ακραίων φαινομένων έχουν ήδη αναληφθεί οι ακόλουθες ενέργειες: 

  • Τηρούνται σε επιφυλακή τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τμήματα και μέσα. 
  • Επιπλέον και πέραν των προαναφερθέντων από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, όλα τα τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ στην Περιοχή Ευθύνης της 1ης Στρατιάς και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), μετέπεσαν σε ετοιμότητα επέμβασης στο μισό του προβλεπόμενου χρόνου. 
  • Επιπρόσθετα, τηρούνται σε ετοιμότητα ιπτάμενα μέσα για την ανάληψη αποστολών Επιτήρησης, καθώς και Έρευνας και Διάσωσης εφόσον απαιτηθεί.
     
Πηγή: skai.gr