Κλειστά τα απογευματινά και νυχτερινά σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Τι ανακοίνωσε μέσω του Σκάι ο περιφερειάρχης Αττικής - Συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων

Κλειστά θα παραμείνουν τα νυχτερινά και τα απογευματινά σχολεία στην Αττική σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας, όπως είπε στον Σκάι και τους Αταίριαστους, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. . Όπως είπε αυτό θα γίνει για λόγους πρόληψης. Παράλληλα, ο κ.Πατούλης είπε ότι καλό θα ήταν αν την ώρα του σχολάσματος στην πρωινή βάρδια οι καιρικές συνθήκες είναι κακές, καλό θα ήταν να καθυστερήσει για λίγο η αποχώρηση των παιδιών και η μετακίνησή τους.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε πριν από λίγο και έχει ως εξής:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων
Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών»


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.
Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων. 
«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης».  

Σημειώνεται, ότι αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων αύριο, θα ληφθούν από την περιφέρεια αργότερα, ανάλογα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων και με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών. 

Δείτε τι είπε ο κ.Πατούλης στον Σκάι και τους «Αταίριαστους»:
 

Πηγή: skai.gr