Κλείσιμο

Κακοκαιρία Gaia: Μήνυμα από το 112 σε Αιτωλοακαρνανία, Αμφιλοχία, Ήπειρο και Κέρκυρα - Διακοπές ρεύματος και κλειστοί δρόμοι στο νησί

Κινητοποίηση για γυναίκα με εγκεφαλικό να μεταφερθεί με σκάφος από τους Παξούς στη Θεσπρωτία - Προβλήματα στις πτήσεις  - Απαγορευτικό απόπλου για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Νέο μήνυμα από το 112 στάλθηκε γύρω στις 19:00 σε Αιτωλοακαρνανία και Αμφιλοχία προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από τα μεσάνυχτα έως μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 στάλθηκε σε Κέρκυρα και Ήπειρο.

Προβλήμα με τη διακομιδή ασθενούς στους Παξούς

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία έκαναν την εμφάνισή τους στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου. Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr προβλήματα παρουσιάζονται με την διακομιδή ασθενούς με εγκεφαλικό από τους Παξούς στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, 9 μποφόρ τα οποία κάνουν αδύνατη την προσέγγιση σκάφους του λιμενικού. Τελικά, η 60χρονη γυναίκα θα μεταφερθεί στην Πλαταριά Θεσπρωτίας με ιδιωτικό ταχύπλοο. Απο εκεί θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομεόο Ιωαννίνων.

Κέρκυρα

Διακοπές ρεύματος στη Νότια Κέρκυρα

Στη νότια Κέρκυρα από την κακοκαιρία σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr ήδη έχουν κλείσει πέντε δρόμοι με τα σκαπτικά μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Χλωμοτιανά, Άγιο Δημήτριο, Χαλικούνα και Άγιο Γεώργιο Αργυράδων.

Κέρκυρα

Επίσης, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται σε αρκετές περιοχές του νησιού όπως Άγαιος Ματθαίος- Χαλικούνας, Άγιος Γεώργιος Αργυράδων, Άγιοι Δέκα, Σιναράδες, Ποντοί, Κουραμάδες.

Επιπλέον μετά την μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κωνσταντίνου Ζορμπά, με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους δήμους, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές.

Στην ίδια ανακοίνωση, πέραν των συστάσεων προς τους πολίτες, ενημερώνονται οι κάτοικοι της Κέρκυρας πως ορισμένοι δρόμοι οι οποίοι είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες, έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων από το μεσημέρι και μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

Προβλήματα με τις πτήσεις

Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν και στο αεροδρόμιο του νησιού  λόγω των δυνατών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με το corfunews.gr υπήρξε πρόβλημα στην απογευματινή πτήση Αθήνα Κέρκυρα με το αεροπλανο να γυρίζει πίσω επειδή δεν μπορούσε να προσγειωθεί.

Πλημμύρισε το λεβητοστάσιο στο 1ο δημοτικό Λευκίμμης

Σύμφωνα με πληροφορίες του corfunews.gr το απόγευμα λόγω της έντονη βροχόπτωσης πλημμύρισε το λεβητοστάσιο στο 1ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία για άντληση υδάτων.

Απαγορευτικό απόπλου

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: skai.gr