Κακοκαιρία Gaia: Νέο μήνυμα του 112 σε Ζάκυνθο, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία - Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος στην Κέρκυρα

Προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως στην Κέρκυρα λόγω των διακοπών ρεύματα στο νότιο μέρος του νησιού - Νωρίτερα, μήνυμα 112 εστάλη σε Αιτωλοακαρνανία και Αμφιλοχία, Ήπειρο και Κέρκυρα. 

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Gaia στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Δυτική Ελλάδα. Γύρω στις 21:00 μήνυμα από το 112 εστάλη σε Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία προειδοποιώντας τους κατοίκους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από τα μεσάνυχτα έως μεσημβρινές ώρες ως το μεσημέρι της Κυριακής. 

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στη Ζάκυνθο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Τέλος, με το μήνυμα καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, μήνυμα από το 112 έλαβαν πριν από λίγα λεπτά και οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί. Νωρίτερα, μήνυμα 112 εστάλη σε Αιτωλοακαρνανία και Αμφιλοχία, Ήπειρο και Κέρκυρα. 

Προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως στην Κέρκυρα λόγω των διακοπών ρεύματα στο νότιο μέρος του νησιού ενώ μια γυναίκα από τους Παξούς κατέληξε καθώς η κακοκαιρία δημιούργησε καθυστέρηση στη διακομιδή της σε νοσοκομείο. 

Προβλήματα στην Κέρκυρα

Νωρίτερα δρόμοι έκλεισαν στο νησί υπό το φόβο κατολισθήσεων ενώπαρουσιάζονται προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με το corfunews.gr συνεχίζονται τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα εν τελευταία επίσημη ενημέρωση από τα κεντρικά της Κέρκυρας αυτή την ώρα (20:50) μεγάλη βλάβη υπάρχει στον υποσταθμό του Αγίου Ματθαίου με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα περιοχές στο νότο.

Η βλάβη στην Μηλιά Κυνοπιαστών αναμένεται να αποκατασταθεί σε λίγη ώρα η οποία έχει αφήσει χωρίς ρεύμα αρκετες περιοχές της μέσης κερκυρας για πολλές ώρες.

Βλάβη υπάρχει στον αγιο Γεώργιο Πάγων αλλά και αρκετες διάσπαρτες.

Επίσης, στη νότια Κέρκυρα από την κακοκαιρία σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr έκλεισαν πέντε δρόμοι με τα σκαπτικά μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Χλωμοτιανά, Άγιο Δημήτριο, Χαλικούνα και Άγιο Γεώργιο Αργυράδων. Επίσης, έκλεισαν ορισμένοι δρόμοι οι οποίοι είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, έκλεισαν για την κυκλοφορία των οχημάτων από το μεσημέρι και μέχρι νεότερης ενημέρωσης, δρόμοι που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

κακοκαιρια

Προβλήματα με τις πτήσεις

Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν και στο αεροδρόμιο του νησιού  λόγω των δυνατών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με το corfunews.gr υπήρξε πρόβλημα στην απογευματινή πτήση Αθήνα Κέρκυρα με το αεροπλανο να γυρίζει πίσω επειδή δεν μπορούσε να προσγειωθεί.

Πλημμύρισε το λεβητοστάσιο στο 1ο δημοτικό Λευκίμμης

Σύμφωνα με πληροφορίες του corfunews.gr το απόγευμα λόγω της έντονη βροχόπτωσης πλημμύρισε το λεβητοστάσιο στο 1ο δημοτικό σχολείο Λευκίμμης.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία για άντληση υδάτων.

Απαγορευτικό απόπλου

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Πηγή: skai.gr