Κακοκαιρία «Ελπίς» - Τήνος: Aπόκοσμο τοπίο - Το χιόνι σκέπασε τα πάντα (pics – video) 

Πρωτόγνωρες είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί της Τήνου από την κακοκαιρία «Ελπίδα», με τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, να δίνουν συνεχώς οδηγίες προς τους πολίτες καθώς στα ορεινά χωριά το χιόνι φτάνει ακόμη και το 1,5 μέτρο.

Στο μεταξύ και απόψε αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή με τον μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός και τα μισθωμένα από τον δήμο οχήματα να προσπαθούν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό και καθαρό. Πριν από λίγο στα κινητά των πολιτών της Τήνου αλλά και όλων των Κυκλάδων έφτασε μήνυμα του 112, ενώ αύριο και μεθαύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.


«Το χιόνι που έριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έφερε αποκλεισμούς χωριών, κυρίως αυτών που βρίσκονται στον ορεινό όγκο του νησιού, ωστόσο ολόκληρη την ημέρα, μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα με εντολή τη δημάρχου κρατούν τους δρόμους ανοικτούς. Στη Χώρα τα προβλήματα δεν είναι τόσο έντονα, ωστόσο χιονοπτώσεις περιμένουμε και σήμερα (23/1) το βράδυ» σημείωσε στο GRTimes o υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών, δόμησης και περιβάλλοντος της Τήνου, Γιάννης Σγουρός.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται εκκλήσεις προς τους κατοίκους του νησιού να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει βασικούς δρόμους που οδηγούν προς τον ορεινό όγκο προκειμένου αυτές να αποφευχθούν».

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: grtimes.gr