Με άγριες διαθέσεις έφτασε στην Αττική η κακοκαιρία «Ελπίς».

Στα βόρεια προάστια το χιόνι έχει ήδη καλύψει τα πάντα, ενώ πυκνό χιόνι πέφτει ακόμα και στον κέντρο της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Μελίσσια ξεκίνησε να χιονίζει στις 8 και μέσα σε μισή ώρα τα πάντα ήταν λευκά.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την χιονόπτωση στην Αθήνα, που κατέγραψε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών η Φωτεινή Πιπιλή .

Δείτε το βίντεο:

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συμφώνα με την διευθύντρια επικοινωνίας της Νέας Οδού Φωτεινή Λάμπρου που μίλησε στον ΣΚΑΪ, στο αστικό δίκτυο μέχρι την Μαλακάσα επιχειρούν 30 μηχανήματα ενώ το φαινόμενο είναι έντονο αυτή την στιγμή από Άγιο Στέφανο μέχρι και Μαρτίνο. 

Από τις 8:30 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Λόγω της χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 προς τον Άγιο Πέτρο. Κλειστή και η Λεωφόρος Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω.

Δείτε φωτογραφίες από την χιονόπτωση στον Κηφισό και την Αττική Οδό:

Δείτε βίντεο από την χιονόπτωση στον Διόνυσο:

Δείτε βίντεο αναγνώστη μας από την χιονόπτωση στο Κρυονέρι:

Αυτή την ώρα χιονίζει μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Δείτε βίντεο από το χιόνι που πέφτει αυτή την ώρα στο Χαϊδάρι στην Αθηνών λίγο μετά το Παλατάκι:

Μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Λαυρίου προς τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. 

Πυκνή είναι η χιονόπτωση και στο Μαρούσι, στη λεωφόρο Κηφισίας, ωστόσο ο δρόμος είναι ανοιχτός και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έφερε όπως αναμενόταν χιόνι ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε αναγνώστης μας από τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι. 

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις