Κλειστή παραμένει η Αττική Οδός, καθώς 500 περίπου οχήματα βρίσκονται ακόμα εγκαταλελειμμένα μετά το χάος που επικράτησε τη Δευτέρα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και τον απεγκλωβισμό 3.500 ανθρώπων.

Παρά το γεγονός ότι ο δρόμος έχει καθαρίσει από το χιόνι, οι οδηγοί ακόμα και αν θέλουν να τα παραλάβουν είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς είναι ακόμα θαμμένα στο χιόνι, ενώ κατά μήκος του οδικού δικτύου δεν υπάρχουν υπάλληλοι για να βοηθήσουν τους οδηγούς να τα απεγκλωβίσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όποιος οδηγός προσέλθει μπορεί να φύγει, καθώς ο δρόμος είναι ανοιχτός, αλλά μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν φοβούνται να τα παραλάβουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικής Οδού, όσων οδηγών τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους από τα εξής σημεία:

 1. Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

 2. Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.

 3. Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).

 4. Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Ακόμη, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας είναι διαθέσιμα, από χθες και για όσες μέρες χρειαστεί στους οδηγούς στο Δαχτυλίδι στη Λ. Κηφισίας για τη μεταφορά τους και την ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό. Πρόκειται για οχήματα, τύπου μίνι-λεωφορεία, τα οποία θα βρίσκονται στο σημείο και σε συνεχή δρομολόγια από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα για την μεταφορά των οδηγών για να ανακτήσουν τα οχήματά τους.

Κλειστή η έξοδος του Σωτηρία

Παράλληλα, αν και η λεωφόρος Μεσογείων έχει ανοίξει και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, η έξοδος του νοσοκομείου Σωτηρία παραμένει κλειστή από παρατημένα αυτοκίνητα. 

Ωστόσο, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις, καθώς ο παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μετατρέψεις τους δρόμους σε παγοδρόμιο. 
 

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις