Κακοκαιρία Barbara: Στα λευκά ο Βόλος και το Πήλιο- Ανοιχτοί οι δρόμοι, αλλά με αλυσίδες- Κλειστά τα σχολεία

Το χιόνι ξεπερνά το ένα μέτρο στα Χάνια, τη Ζαγορά, το Μούρεσι καθώς και σε άλλα χωριά του Νότιου Πηλίου

Πυκνό χιόνι συνεχίζει να πέφτε και σήμερα στον Βόλο, όπου τα πάντα είναι ντυμένα στα λευκά και το ύψος του χιονιού στο κέντρο έχει φθάσει τα 10 εκατοστά ενώ στα βόρεια προάστια και πάνω από τον Περιφερειακό ξεπερνά τους 25 πόντους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες υδροφόρες έριχναν θαλασσινό νερό και πάλι στους δρόμους για να τους κρατήσουν ανοιχτούς, παρά τη σφοδρή χιονόπτωση.

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση για τέταρτη ημέρα έχει φτάσει το χιόνι σε πάνω από ένα μέτρο στα Χάνια, τη Ζαγορά,το Μούρεσι και σε όλα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Ασταμάτητα πάνω από 75 μηχανήματα αποχιονίζουν το οδικό δίκτυο του Πηλίου και αλατιέρες ρίχνουν αλάτι στους δρόμους για να μη παγώσει το οδόστρωμα. Οι δρόμοι διατηρούνται ανοιχτοί, αλλά τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν από τον Άνω Βόλο και πάνω προς Πορταριά, Μακρυνίτσα και Χάνια, όπου η θερμοκρασία είναι στους μείον 9 βαθμούς.

Στο παραλιακό Πήλιο, στην πλευρά του Παγασητικού και από την Αγριά ως την Αργαλαστή, το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ το δεύτερο κύμα της χιονόπτωσης είναι εντονότερο από το χθεσινό σε όλη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου.

Μέσα στην πόλη του Βόλου, όπου τα χιόνι έφθασε και πάλι ως τη θάλασσα, η θερμοκρασία είναι στο μηδέν, οι κεντρικές αρτηρίες είναι ανοιχτές και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν φθάσει σε οριακό σημείο, αφού εργάζονται ασταμάτητα στην προσπάθεια όλων να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι. Μαζί με τον Δήμο Βόλου συνεργαζόμαστε και ρίχνουμε θαλασσινό νερό στις αρτηρίες και κυρίως στις λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης για να κινούνται καλύτερα τα αυτοκίνητα στις εισόδους-εξόδους της πόλης, αλλά και για να κινηθούν τα αστικά λεωφορεία και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο».

Σύμφωνα με τις «Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου», δεν εκτελούνται τα δρομολόγια προς τα βόρεια προάστια Άνω Βόλο, Ανακασιά, Σταγιάτες, Κατηχώρι, Άγιο Ονούφριο, Άλλη Μεριά καθώς και η γραμμή 49 προς Αγία Παρασκευή.

Κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν εκτελέσθηκε προς Πήλιο και σήμερα, αλλά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Αλμυρό.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων είναι κλειστά και σήμερα στους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Σκιάθου.

Κλειστό είναι σήμερα και το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου και δεν λειτουργούν οι δικαστικές υπηρεσίες, λόγω του χιονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ