Κλείσιμο

Κακοκαιρία «Barbara»: Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη

Δείτε σε ποιες περιοχές έχει ληφθεί ήδη απόφαση ότι δε θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη τα σχολεία 

Η κακοκαιρία «Barbara» συνεχίζει την επέλασή της στην χώρα μας με την ΕΜΥ να εκδίδει νέο επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Τα σχολεία μείνανε κλειστά στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ και αύριο αρκετές σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να είναι κλειστές.

Εύβοια

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη ανακοινώσει ότι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στην Εύβοια και αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου. Κλειστοί θα είναι επίσης και όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της Εύβοιας, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Κρήτη 

Στο Λασίθι της Κρήτης. Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Επίσης, κλειστά αύριο θα είναι τα σχολεία και στο Ρέθυμνο. Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Φθιώτιδα

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Φθιώτιδα και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σάμος

Όλα τα σχολεία στη Σάμο θα μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη, με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Σάμου.

Δυτική Λέσβος

Λόγω παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ώρες και των δυσκολιών στις μετακινήσεις που θα υπάρξουν, με απόφαση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου, θα παραμείνουν αύριο Τρίτη κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, για δεύτερη μέρα.

«Αναλόγως της πορείας των καιρικών συνθηκών, θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Κλειστά σχολεία στους Δήμους Φλώρινας, Κοζάνης, Αμυνταίου

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Κοζάνης και Αμυνταίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και στους τρεις δήμους κανονικά.

Πιο αργά το κουδούνι σε Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

Αργότερα θα χτυπήσει το κουδούνι σε αρκετούς δήμους στη Δυτική Μακεδονία. Στον δήμο Βελβεντού Κοζάνης και στον δήμο Δεσκάτης Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί.

Μια ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Βοΐου και Νεστορίου. Στις 9.15πμ θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στους δήμους Καστοριάς και Γρεβενών. Τέλος στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 10 το πρωί.

Πηγή: skai.gr