Κακοκαιρία «Barbara»: Πού έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Στην Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική Οδό, στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού και στη Περιφερειακή Αιγάλεω απαγορεύεται η διέλευση παντός είδους βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από σήμερα στις 20:00, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά δίκτυα:

- Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).

- Καθ' όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.

Ειδικά για τα αρθρωτά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α., τα οποία εκτελούν δρομολόγια από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", η ως άνω διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύει κατά το χρονικό διάστημα από την 20:00΄ ώρα σήμερα 06.02.2023 έως την 11:00΄ ώρα αύριο 07.02.2023.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Παράλληλα, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων αυτών με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα, προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Διακοπή κυκλοφορίας από τις 20:00 και μέχρι νεωτέρας έχει τεθεί σε ισχύ για οχήματα άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. 

Πηγή: skai.gr