Κλείσιμο

Τα «δύο πρόσωπα» του καιρού για το Πάσχα: Mε κακοκαιρία ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα

Μας τα χαλάει ο καιρός για το Πάσχα, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινήσει με αισθητή πτώση στην θερμοκρασία, βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός συγκεκριμένα θα χαλάσει από αύριο, Κυριακή και η κακοκαιρία εξπρές, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Δευτέρα.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, όπως και η πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου!

Σε κάθε περίπτωση βελτίωση αναμένεται προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας με τον καιρό να εκτιμάται πως θα είναι αισθητά καλύτερος στο τέλος του επταήμερου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Μεγάλη Εβδομάδα

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-04-2022

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας), μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί σταδιακά στανοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 19-04-2022

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα θαλάσσια έως 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-04-2022
Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 21-04-2022
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-04-2022
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και γρήγορα γενικά αίθριος. Αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Γρήγορα όμως στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις προβλέψεις του καιρού στην ιστοσελίδα μας skaikairos.gr

Πηγή: skai.gr