Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Παρά το γεγονός πως ο καιρός θα δείξει σημαδια βελτίωσης έως την Τετάρτη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει την Πέμπτη με τοπικές νεφώσεις που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά.

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα βόρειοανατολικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και στο βόρειο Αιγαίο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας από το απόγευμα χιονοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό

Αιγαίο έως 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 και στα κεντρικά και νότια τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις προβλέψεις του καιρού στην ιστοσελίδα μας skaikairos.gr
 

Πηγή: skai.gr