Κλείσιμο

Καιρίδης: Γιατί είναι πιθανό το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού κύματος στον Έβρο

Ένα σημαντικό λόγο που καθιστά πιθανό το σενάριο νέου μεταναστευτικού κύματος στον Έβρο από τα τουρκικά εδάφη εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής διεθνών σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης.
 
«Οπωσδήποτε ο Ερντογάν έχει δείξει ότι δεν σταματά, υπάρχει ενδεχόμενο για νέο μεταναστευτικό κύμα στον Έβρο» τόνισε.


Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, ο βασικά πληττόμενος από την πτώση της τουρκικής οικονομίας είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες που δουλεύουν στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας ως αδήλωτοι, με μαύρη εργασία. Πρόκειται για 4 εκατ. περίπου ενδεχομένως και 5 εκατ. ανθρώπους, οι οποίοι ξεχνάνε τις μερικές δεκάδες λίρες που βγάζανε μέχρι χθες διευκρίνισε. 

«Η απόφαση της Γερμανίας να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο είναι πολιτική η απόφαση της Μέρκελ» είπε.  «Αντίστοιχη απόφαση παίρνει κι η Ρωσία ο βασικός τροφοδότης του τουρκικού τουρισμού με 6 εκατ. Ρώσους τουρίστες, και η λίρα έχει αρχίσει την κατρακύλα» πρόσθεσε. Σχολίασε πάντως ότι ο Ερντογάν σημειώνει επιτυχία στη Λιβύη. 

Για το λεγόμενο φράχτη του Έβρου ο βουλευτής εξήγησε ότι δεν πρόκειται για απλό φράχτη, αλλά για ένα περίπλοκο έργο, ακριβό, μεγάλο, με παράλληλα υδραυλικά έργα για τον ποταμό. 

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει την τουρκική επιθετικότητα ευρωτουρκική διαφορά. 

Πηγή: skai.gr