Ισχυροί άνεμοι και πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Φύσηξε ο Βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη κι εκτός από πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος 

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν από το πρωί έως το απόγευμα της Τρίτης, στις κοιλάδες του Αξιού και του Στρυμόνα και θα φτάσουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τα 5 μποφόρ και στον Θερμαϊκό τα 7 έως 8 μποφόρ. Κατά διαστήματα θα καταγράφονται πολύ ισχυρές ριπές.

Παράλληλα, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στους νομούς Σερρών, Κιλκίς και Πέλλας. Η θερμοκρασία παρουσιάζει πτώση που είναι ιδιαίτερα αισθητή από σήμερα.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, έχουν πέσει συνολικά έξι δέντρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στους δήμους Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου και Κορδελιού – Ευόσμου.

Κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με αυτά του δήμου, βρίσκονται στα σημεία για την απομάκρυνσή τους, έτσι ώστε να αποφευχθούν άμεσα τα όποια προβλήματα.

 Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, που φτάνουν τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ, προκάλεσαν πτώσεις δέντρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε, μέχρι στιγμής, κλήσεις για τουλάχιστον πέντε πτώσεις δένδρων, χωρίς όμως να αναφερθούν υλικές ζημιές ούτε τραυματισμοί.

 Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγγέλλουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές της Καλαμαριάς.

 Η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ επικρατούν λίγες νεφώσεις. Στην εξέλιξη της ημέρας αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ.

Πηγή: thestival.gr