«Ήταν υγιέστατος, τον έβαλαν στο χώμα»: Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε τον γιο του από ιατρικό λάθος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δική του γιατρού που κατηγορείται για το θάνατο 24χρονου υπέρβαρου μετά την χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου εκτός από τον γιατρό που χειρούργησε το θύμα, κάθεται κι άλλος ένας συνάδελφος του από το νοσοκομείο Καβάλας, ο οποίος φέρεται πως δεν αντιμετώπισε την κατάσταση, μετά τις επιπλοκές.

Σύμφωνα με το GRTIMES, με την κατάθεση του πατέρα του θύματος ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία. Ο μάρτυρας τις ιατρικές πράξεις που έγιναν στον 27χρονο γιο του, την επιδείνωση της υγείας του και την αντιμετώπιση που είχε από τους γιατρούς, ύστερα από μια χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

«Είναι δυνατόν μέσα στα νοσοκομεία τόσες μέρες να πεθάνει το παιδί; Είδα μια αδιαφορία. Είναι έγκλημα ! Όταν συγχωρέθηκε το παιδί, ο γιατρός ετοίμασε τα χαρτιά για να το θάψουμε. Εγώ ζήτησα να γίνει ιατροδικαστική έρευνα» κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο πατέρας.

Ο πρώτος γιατρός χειρούργησε και την 14χρονη κόρη του ιερέα και η οποία τελικά πέθανε στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου.

Το περιστατικό καταγράφηκε τον Μάιο του 2017. Ο 24χρονος από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος ήταν υπέρβαρος, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση του χειρουργού ότι όλα θα πάνε καλά, παρά τις δικές του ανησυχίες.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας.

Πηγή: GR TIMES