Ισχυρή έκρηξη κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός- Ένας τραυματίας στο Λαϊκό

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Αμαλίας , κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένα άτομο, το οποίο μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Λαϊκό νοσοκομείο, ανέφερε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο 78χρονος άντρας, ο οποίος εισήχθη επειγόντως στο χειρουργικό τμήμα, φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. 

Πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη τη διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτίριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτήριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτήριο, τόσο σε τζάμια, όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων, σε παρακείμενα κτίρια, αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι' αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Η έκρηξη έχει δημιουργήσει εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr