Ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού στην Κέρκυρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στο νησί.

Η φωτιά μαίνεται σε 3 κύρια μέτωπα, στο Κομπίτσι, τις Αλλειματάδες και τους Λάκωνες, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές ζημιών, στάχτη έχει γίνει το πευκοδάσος στην περιοχή Κομπίτσι.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 οχήματα των δήμων.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων. Πρόκειται για 60χρονο ο οποίος εντοπίστηκε να έχει στη μοτοσυκλέτα του δοχείο με βενζίνη και στουπί και άλλα τρια άτομα κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο χωριό Κυνοπιάστες, όπου βρέθηκε μασούρι με σπίρτα.

O δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο σύνολο του νησιού.

Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, απηύθυνε κάλεσε για επαγρύπνηση προς όλους τους αρμοδίους, αλλά και τους κατοίκους της Κέρκυρας και των Ιονίων Νησιών.

Ο κ. Οθωνας είπε χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει σωρεία ενδείξεων πως εξελίσσεται προσπάθεια, μεμονωμένη, ή, μη, βάση σχεδίου, ή χωρίς σχέδιο» και πρόσθεσε ότι πρέπει να βρίσκονται όλοι σε επαγρύπνηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ανάλογων συμβάντων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι, στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, το τελευταίο διάστημα, συμβαίνει στατιστικά ασυνήθιστος αριθμός πυρκαγιών, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά.
Πηγή: skai.gr