Ισόβια στον δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Ισόβια στον δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Ισόβια και 26 χρόνια κάθειρξη (εκτιτέα τα 20) επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας στον 45χρονος κατηγορούμενος για τη φρικτή επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης τον Ιούνιο του 2020.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, με τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων θύματα της αιματηρής επίθεσης, να τον αποδοκιμάζουν για ακόμα μια φορά.

 

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία για την περίπτωση του άτυχου εφοριακού, που κατέληξε μετά από μήνες νοσηλείας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος εκτός από την τετελεσμένη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή καθώς και για οπλοφορία-οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

 

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Ελλεινό δοκίμιο χαρακτήρισε την απολογία του 45χρονου η εισαγγελέας της έδρας.

«Ο κατηγορούμενος φαίνεται πολύ στεναχωρημένος που δεν ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε», είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι η υποβολή ερωτήσεων στα θύματά του ήταν πλήρης ασέβεια.

«Μάλιστα φαίνεται να απολαμβάνει τις περιγραφές των θυμάτων για τον τρόπο που βίωναν τα χτυπήματά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η κυνική απολογία του κατηγορούμενου.

«Αν ήταν κλειστή η εφορία θα πήγαινα στην περιφέρεια»

Περικυκλωμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ο κατηγορούμενος είπε ότι η επίθεση αυτή ήταν επίθεση κατά του ελληνικού κράτους.

Αφού αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της απολογίας του καταλογίζοντας αστυνομική βία και άθλιες συνθήκες κράτησης, είπε ότι «άλλη φυλακή θα κάνω εγώ, άλλη ο Φουρθιώτης και άλλη ένας Πακιστανός».

Ερωτώμενος γιατί προέβη σε αυτή την πράξη, είπε ότι μέρες πριν ενημερώθηκε για μια δολοφονία 26χρονου στον Βόλο από αστυνομικούς.

«Δεν ήθελα να παραδοθώ, ήθελα να επιτεθώ στους αστυνομικούς»

«Το σκέφτηκα το βράδυ πριν εκτελέσω το έγκλημα που λέτε κι εσείς. Όταν με διαδήλωση δεν γίνεται τίποτα, στο τέλος θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο των καταπιεστών στους καταπιεστές, δηλαδή στο ελληνικό κράτος», είπε.

«Δεν είχα πάει στο κτήριο. Πήρα το αυτοκίνητο του πατέρα μου και τα δικά μου εργαλεία, ας τα πούμε τα δολοφονικά. Πήρα και ένα χαρτί να φανεί ότι κάτι κάνω, έδωσα τα στοιχεία μου και πήγα ακριβώς εκεί που δήλωσα. Έψαξα το γραφείο του διευθυντή και αφού δεν το βρήκα άρχισα αυτό που λέτε δολοφονικά χτυπήματα», είπε κατά την απολογία του.

Αναφερόμενος στη μία από τις γυναίκες που χτύπησε, αυτή που πάλεψε μαζί του, είπε «τη χτύπησα, την ξαναχτύπησα και λέω "γιατί δεν πέφτει". Την κοίταξα και είδα κάτι διαφορετικό στο βλέμμα της. Ήταν αποφασισμένη να ζήσει. Κρατούσε το τσεκούρι και το κρατούσα κι εγώ. Ήρθε ο διευθυντής και με έβαλε κάτω γιατί ήταν πιο δυνατός. Δεν ήθελα να μου πάρουν το τσεκούρι για να μη μου κάνουν κακό αλλά και για να μην με πιάσουν οι αστυνομικοί. Δεν ήθελα να παραδοθώ, ήθελα να επιτεθώ στους αστυνομικούς», ισχυρίστηκε προκαλώντας σοκ στην αίθουσα.

«Αν η εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή στα δικαστήρια», πρόσθεσε αφήνοντας άφωνους μάρτυρες και έδρα.

«Οι εφοριακοί είναι οικονομικοί δολοφόνοι»

«Η Εφορία είναι οικονομικοί μπάτσοι ή όπως το λέμε διεθνώς οικονομικοί δολοφόνοι. Για μένα αυτοί που λένε ότι απλά πατάνε κουμπιά και κάνουν τη δουλειά τους είναι οι χειρότεροι φασίστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού είπε ότι χτύπησε και γυναίκες γιατί το βλέπει ως ισότητα, συνέχισε την απολογία του κάνοντας επίθεση προσωπικά στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Για σας είμαι τέρας αλλά κι εγώ σαν τέρας βλέπω τους υπόλοιπους», κατέληξε ο κατηγορούμενος.

Πηγή: voria.gr