Ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη στον «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας

Ο 41χρονος σκότωσε το 2021 έναν υπάλληλο εταιρίας φυσικού αερίου και προσπάθησε να σκοτώσει άλλον έναν

Ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 41χρονο επονομαζόμενο «Σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας, ο οποίος το 2021 πυροβόλησε και σκότωσε έναν υπάλληλο εταιρίας φυσικού αερίου και αποπειράθηκε να σκοτώσει άλλον έναν.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του άτυχου υπαλλήλου χωρίς να του αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλλαν ισόβια.

Ένοχος κρίθηκε και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου υπαλλήλου και για αυτό το αδίκημα επέβαλλαν στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών.

Ακόμη, στον 40χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών καθώς και πρόστιμο 900 ευρώ για κατοχή ναρκωτικών, κ.ά. 

Ο 41χρονος στην απολογία του υποστήριξε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί τη φασαρία που έκαναν οι εργάτες και παρομοίασε τον εαυτό του τη στιγμή που άνοιξε πυρ με «μαστουρωμένη κούκλα», αφού όπως είπε ήταν χρήστης και λίγο πριν είχε κάνει «δύο μυτιές».

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο δράστης της δολοφονίας δήλωσε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Η φυλακή ήταν μονόδρομος για μένα. Θα βγω ένας καλός πολίτης όταν εκτίσω την ποινή μου και σας ευχαριστώ για αυτή την ευκαιρία». 

Πηγή: skai.gr