Κλείσιμο

ΙΣΑ: Καμία σχέση με εμάς γιατρός που διοργανώνει συνεδρίο αρνητών κορωνοϊού

Τη θέση του σχετικά με συνέδριο που φέρονται να ετοιμάζουν γιατροί αρνητές του κορωνοϊού στην Αθήνα, ξεκαθαρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα, στις 19-20 Σεπτεμβρίου, δύο Έλληνες καρδιολόγοι καλούν σε εκδήλωση με τίτλο «Επιστήμη & Κοινωνία στον πόλεμο της Πανδημίας» για μια «ιατρική αντιπαράθεση», σχετικά με τον κορωνοϊό.

Μάλιστα ο ένας από τους δύο διοργανωτές, εμφανίζεται ότι είναι και μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του κορωνοϊού στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, γεγονός που δεν ισχύει όπως ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο ΙΣΑ.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, οφείλει να ξεκαθαρίσει, ότι ο αναφερόμενος ως διοργανωτής ιατρός ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την Επιτροπή παρακολούθησης του κορωνοϊού στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι ουδέποτε ο εν λόγω γιατρός δεν έχει συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και βέβαια καμία ενημέρωση δεν υπήρξε προς τον Ιατρικό Σύλλογο για την διοργάνωση του εν λόγω συνεδρίου.

Ήδη από την Πέμπτη, ο ΙΣΑ καταδίκασε ως απαράδεκτες δηλώσεις γιατρών κατά της χρήσης μάσκας, των λοιπών μέτρων δημόσιας υγείας, ή κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών αναφέροντας ότι είναι επικίνδυνες και σκοταδιστικές.

«Συνιστούμε στα μέλη μας να απέχουν από δηλώσεις και εμφανίσεις στα ΜΜΕ εφόσον δεν είναι ειδικοί σε θέματα λοιμώξεων και Covid-19. Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει, όπως πάντα, να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος», αναφέρει ο ΙΣΑ.

Πηγή: skai.gr