Ηράκλειο: Το τελευταίο «αντίο» στον Δημήτρη Αποστολάκη 

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκκλειο απ' όπου καταγόταν. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το τελευταίο «αντίο» με τιμές επίτιμου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας, είπαν σήμερα στον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αποστολάκη, που έφυγε από τη ζωή, συγγενείς, φίλοι, σύντροφοι, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων και πολίτες του Ηρακλείου, που είχαν εκτιμήσει το έργο του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκκλειο απ' όπου καταγόταν. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρών στην κηδεία του Δημήτρη Αποστολάκη, ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος χαρακτήρισε τεράστια την απώλεια του πρώην υφυπουργού Εθνικής Αμυνας για την Κρήτη και την παράταξη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κηδεία του Δημήτρη Αποστολάκη

«Αποχαιρετίσαμε σήμερα ένα γνήσιο πατριώτη, γέννημα της Κρήτης, που στάθηκε βράχος σε πολύ δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας. Ο Δημήτρης Αποστολάκης τίμησε την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της μεταπολίτευσης, εκλέχθηκε βουλευτής και προσέφερε πολλά στον τόπο μας. Είναι οδυνηρή η σημερινή μέρα που τον αποχαιρετοϋμε και εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην κηδεία του πρώην υφυπουργού Άμυνας ο οποίος υπήρξε και αρχηγός του ΓΕΑ, παρέστη εκπροσωπώντας το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ο αρχηγός, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και παραβρέθηκαν πλήθος εν ενέργεια και εν αποστρατεία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το βιογραφικό του εκλιπόντος ανέγνωσε ο υποπτέραρχος Ηρακλής Σωμαράκης, ενώ για τον εκλιπόντα μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μαρία Καναβάκη αλλά και ένα από τα εγγόνια του, που έκανε λόγο για τον τρυφερό άνθρωπο, του οποίου η απώλεια έχει βυθίσει στο πένθος όλους τους συγγενείς.

Όλοι μίλησαν για έναν άνθρωπο με ήθος και αρχές που υπηρέτησε με προσήλωση την πατρίδα.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού απ' όπου καταγόταν, το χωριό Ξύδας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Κατά την έξοδο της σορού από το Μητροπολιτικό Ναό, αποδόθηκαν τιμές, ενώ συγκίνηση προκάλεσε ένα ριζίτικο τραγούδι που τραγούδησε έξω από τον Άγιο Μηνά, Κρητικός καλλιτέχνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ