Κλείσιμο

Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα σήμερα η σύζυγος του 35χρονου «πιστολέρο» στο Γάζι

Το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της και της γυναίκας του δράστη. Συνεχίζονται οι έρευνες για το αιματηρό επεισόδιο που προκάλεσε πανικό

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο.

Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν να τραυματιστούν τρία άτομα. Ο 35χρονος που επιχείρησαν να συλλάβουν αστυνομικοί, ο 36χρονος αξιωματικός της ασφάλειας Ηρακλείου κι ένας 22χρονος, που - σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ - τραυματίστηκε από το πιστόλι του 35χρονου.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της συζύγου του 35χρονου, η οποία και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. 

Αστυνομικοί κύκλοι αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν ενώ ο 35χρονος βρισκόταν υπό διακριτική παρακολούθηση από ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου (οι οποίοι φορούσαν πολιτικά). Ο 35χρονος κάποια στιγμή στάθμευσε το τζιπ του σε σημείο στην καρδιά του Γαζίου, προκειμένου - όπως εικάζεται - να πάρει καφέ από παρακείμενη καφετέρια.

Στο σημείο εκείνο ο 36χρονος αστυνομικός εξήλθε από το αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο είχε συμβατικές πινακίδες, και πλησιάζοντας το όχημα του δράστη, φέρεται να του φώναξε "αστυνομία". 
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αλλά και αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι στο άκουσμα της λέξης αστυνομία, ο 35χρονος - χωρίς να βγει από το αυτοκίνητό του - έβγαλε ένα 40άρι πιστόλι που είχε  μαζί του και να πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον αστυνομικό!
Συνέχισε δε να πυροβολεί στην προσπάθειά του να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 35χρονος, αφού στάθμευσε το όχημά του στην πλευρά του δρόμου που είχε κατεύθυνση από Γάζι προς Ηράκλειο κατέβηκε και κατευθύνθηκε στην απέναντι πλευρά, όπου βρισκόταν η καφετέρια.

Στο σημείο εκείνο, οι αστυνομικοί - το αγροτικό όχημα των οποίων βρισκόταν σταματημένο μόλις δύο θέσεις πιο πάνω από του καταζητούμενου - του φώναξαν «Στάσου εκεί αστυνομία». Τότε εκείνος, πάντα κατά τις ίδιες μαρτυρίες άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να διαφύγει προς την πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και στην περιοχή επικράτησε πανικός. 

Όπως έγινε γνωστό σφαίρες έπεσαν σε σημεία της καφετέριας, σε κατοικία που βρίσκεται πάνω από το συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά και σε βιτρίνες τουλάχιστον δύο παρακείμενων καταστημάτων. 

Πηγή: Cretalive.gr