Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση των ταλαιπωρημένων πελατών της Thomas Cook που κατέρρευσε. Η πρώτη πτήση αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Όπως δήλωσε ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, μέσα στο διήμερο θα αναχωρήσουν συνολικά 1.693 επιβάτες, ενώ μέχρι την Παρασκευή εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος του επαναπατρισμού όσων τουριστών έκαναν τις διακοπές τους στην Κρήτη και στο διάστημα αυτό, ο τουριστικός κολοσσός με τον οποίο είχαν επιλέξει να κλείσουν τα πακέτα τους, κατέρρευσε.

Τους επιβάτες ενημέρωναν εργαζόμενοι στον ασφαλιστικό οργανισμό, που καλύπτει τις πτήσεις μέσω άλλων αεροπορικών εταιρειών, ενώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από νωρίς το πρωί βρίσκονταν και στελέχη της Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασίλειου.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και οι επιβάτες φάνηκε να μην έχουν άγχος για την επιστροφή τους, προφανώς έχοντας ενημερωθεί για τις εξελίξεις, αλλά ταυτόχρονα και την κάλυψη των πτήσεων τους.

Συνολικά οχτώ πτήσεις έχουν προγραμματιστεί έως και την Τετάρτη. Μετά την πρώτη πτήση που αναχώρησε, η επόμενη πτήση προγραμματισμένη πτήση ήταν στις 21:40 για Mάντσεστερ, 22:25 για Γκάτγουικ, στις 23:00 για Γλασκόβη και στις 23:30 για Μπέρμιγχαμ. Στη 01:05 επόμενη πτήση έχει προγραμματιστεί με προορισμό το Μπρίστολ, αύριο Τετάρτη στις 14:10 για Mάντσεστερ και στις 22:15 για Γκάτγουικ.

 

Πηγή: skai.gr