Αυτά είναι τα συμπτώματα της νέας ηπατίτιδας σε παιδιά- Ο παιδίατρος Ανδρέου εξηγεί στον ΣΚΑΪ

Την επαγρύπνηση γιατρών και γονέων για την ανίχνευση συμπτωμάτων σε παιδιά που ενδεχομένως να νοσούν με τη νέα ηπατίτιδα που έχει κάνει την εμφάνισή της σε Ευρώπη και ΗΠΑ συνέστησε ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». 

Όπως είπε, τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, το κοιλιακό άλγος, οι εμετοί, οι διάρροιες, τα σκουρόχρωμα ούρα και το «κιτρίνισμα» του δέρματος. 

«Τη γνωρίζαμε παλιά την ηπατίτιδα σαν ηπατίτιδα Α, B, C και Ε. Ωστόσο, έχχουμε σταματήσει να τη βλέπουμε γιατί όλα τα παιδιά να έχουν εμβολιαστεί. Η ηπατίτιδα είναι μια οξεία φλεγμονή του ήπατος, του συκωτιού δηλαδή», επισήμανε. 

Ο ίδιος τόνισε ότι ακόμα παραμένει άγνωστη η αιτία, αν και υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις. «Προσπαθώντας να βρούμε την αιτία, στην αρχή υποπτευθήκαμε μήπως οφείλεται σε κάποια τροφή, ποτό ή παιχνίδι και δε βρέθηκε τίποτα. Εξετάσαμε μήπως έχει σχέση με το εμβόλιο, αλλά δε συσχετίζεται ούτε με το εμβόλιο, διότι κανένα από αυτά τα παιδιά δεν είχε εμβολιαστεί. Τα μισά παιδιά είχαν νοσήσει με κορωνοϊό, αλλά δεν μπορεί να προκλήθηκε από τη νόσηση. Ωστόσο, στα μισά περίπου περιστατικά βρέθηκε ένας καινούριος ιός, ο αδενοϊός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέου. 

Πηγή: skai.gr