Επίτιμος διδάκτορας στο Πάντειο αναγορεύθηκε ο Ιωάννης Σαρμάς - Δεύτερος τιμητικός τίτλος για τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας και από τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης

Μία από τις σπάνιες φορές, που πανεπιστημιακά ιδρύματα τιμούν έμπρακτα εν ενεργεία ανώτατους δικαστικούς ανακηρύσσοντας επίτιμους διδάκτορες, συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα τον Ιωάννη Σαρμά,Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας) με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομία και Δημόσιας Διοίκησης.

Για τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, νομικό υψηλού κύρους που τυγχάνει γενικής αποδοχής, ήταν ο δεύτερος κατά σειρά τιμητικός τίτλος, καθώς τον περασμένο Μάιο είχε αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ενώ σε ειδική εκδήλωση είχε τιμηθεί και από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την εκδήλωση αναγόρευσης, ο καθηγητής Ξενοφώντας Κοντιάδης παρουσίασε  το συγγραφικό έργο και την πολυετή δικαστική διαδρομή του κ. Σαρμά, αρχικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επί δώδεκα χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρώπης και στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Δικαστήριο της χώρας μας, όπου τα τρία τελευταία χρόνια είναι και ο Πρόεδρος του.

Ο πρόεδρος του Τμήματος αναπληρωτής καθηγητής Αντώνιος Χάνος ανέγνωσε το ψήφισμα της συνέλευσης για την αναγόρευση του Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου σε επίτιμο διδάκτορα, ενώ ο καθηγητής Θεοδόσης Παλάσκας παρουσίασε την αναγόρευση του κ. Σαρμά και η πρύτανης του Παντείου καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη του απένειμε τον τίτλο με το τελετουργικό της παραλαβής της τηβέννου.

Στην αντιφώνηση του ο κ. Σαρμάς ανέπτυξε το θέμα για «τη συναίνεση ως έμπρακτη εφαρμογή της δίκαιης ισορροπίας, τον ρόλο και τα όριά της στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις» και κλείνοντας, επισήμανε: «Με ευγνωμοσύνη στον ιερό αυτόν τόπο της σκέψης αποδέχομαι την τιμή που μου κάνατε, ελπίζοντας να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας».

Στην τελετή παρέστησαν, οι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου ΠάγουΕυαγγελία Νίκα και Μαρία Γεωργίου, οι πρώην πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής, Μαίρη Σάρπ και Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σταμάτιος Πουλής, καθώς και   ανώτατοι δικαστές εν ενεργεία και επίτιμοι.

Πηγή: skai.gr