Από εκεί που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανακοίνωσε την ίδρυση του «Ioanna Paliospirou Foundation» 

«Έχω επιλέξει να προχωρήσω, δεν μπορώ να ζω νιώθοντας θυμό και μίσος» δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Στο «σημείο μηδέν», όπως το χαρακτήρισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, εκεί όπου έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι, επέστρεψε προκειμένου να ανακοινώσει την ίδρυση του «Ioanna Paliospirou Foundation» μέσα σε κλίμα συγκίνησης. 

Σε συνέχεια της επιτυχημένης πρωτοβουλίας που πήρε η ίδια για την ίδρυση του Εθνικού Μητρώου Εγκαυματιών στη χώρα μας, λίγο καιρό πριν και που έγινε πράξη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, η ίδρυση αυτού του οργανισμού υποστήριξης είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της.

Στόχος της και στοίχημα της, όπως δηλώνει, «το Ioanna Paliospirou Foundation στοχεύει στη στήριξη και σωστή ενημέρωση και υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν υποστεί εγκαύματα οποιασδήποτε αιτίας και μορφής.

«Εδώ ξεκίνησε για μένα μια άλλη ζωή με ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μια ζωή με πολλά χειρουργεία και πολύ πόνο. Αυτή είναι η ζωή μου πλέον, η περίοδος των χειρουργείων και της ξεκούρασης από τα χειρουργεία», πρόσθεσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη συνέντευξη Τύπου και κατέληξε δηλώνοντας ότι «από το σημείο που συνέβη κάτι πάρα πολύ άσχημο, μπορεί να ξεκινήσει κάτι πολύ όμορφο για τους εγκαυματίες» και προσέθεσε: «Έχω επιλέξει να προχωρήσω, δεν μπορώ να ζω νιώθοντας θυμό και μίσος. Αναλαμβάνω μια σημαντική ευθύνη, δεν το κάνω ελαφρά τη καρδία. Για μένα είναι έργο ζωής.»

Η πρώτη σημαντική δράση του  Ioanna Paliospirou Foundation είναι το «Μοιράσου την Ιστορία Σου», κατά την οποία ζητά τη συμμετοχή των εγκαυματιών στα δρώμενα του οργανισμού. Η δράση επικεντρώνεται στη συλλογή βιωματικών ιστοριών που θα αναδείξουν τα κενά του συστήματος και τις πραγματικές ανάγκες της κοινότητας, ώστε να προστατεύσει και να στηρίξει με τον κατάλληλο τρόπο μελλοντικά κάποιον άλλο εγκαυματια. Η φόρμα προς συμπλήρωση είναι διαθέσιμη στο site ioannapaliospirou.org

Με moto το “We heal together” η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το μεγαλείο της ψυχής της και την απεριόριστη δύναμη που θέλει να μοιραστεί με άλλους ανθρώπους για να προσφέρει.

Αυτό το κύμα αγάπης και υποστήριξης που εισέπραξε τόσο απλόχερα, μετουσιώθηκε στην αποστολή του Ioanna Paliospyrou Foundation (IPF) το οποίο θα προσφέρει στους εγκαυματίες μια υποστηρικτική κοινότητα για όλες τις ανάγκες που δημιουργούνται μετά από ένα τόσο έντονο και δυσάρεστο γεγονός, σωματικές και ψυχολογικές, αλλά και να προσφέρει γνώσεις και εφόδια που θα αποτελέσουν τη κινητήριο δύναμη για την επανένταξή τους στη κοινωνία.

Μέσα από το "Ioanna Paliospirou Foundation" οι εγκαυματίες θα βρουν την υποστήριξη και τα εργαλεία «να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και καλύτερα το έγκαυμα που υπάρχουν στο δέρμα τους και ενδεχομένως στην ψυχή τους», όπως περιγράφει η ίδια.

Πηγή: skai.gr