Συνελήφθησαν 18χρονος και 15χρονος ως μέλη συμμορίας που λήστευαν με σιδερογροθιά και σφυρί ανήλικους στην Ηλιούπολη

Εξιχνιάστηκαν -2- ληστείες

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες της Τετάρτης (31/5), από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, -2- ημεδαποί, ηλικίας 18 και 15 ετών, ως μέλη συμμορίας, που διέπρατταν ληστείες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της Τετάρτης (31/5) στην Ηλιούπολη οι κατηγορούμενοι, με την απειλή σιδερογροθιάς αφαίρεσαν από 2 ανηλίκους τα κινητά τους τηλέφωνα και ασύρματο ηχείο και διέφυγαν.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, μετά από αναζητήσεις εντόπισαν τον 18χρονο σε κοντινό σημείο, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της προαναφερθείσας ληστείας.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν -2- σιδερογροθιές και το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ. Επιπλέον ανευρέθησαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα, τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης επετεύχθη η ταυτοποίηση και σύλληψη και του 15χρονου κατηγορούμενου.

Επιπλέον εξιχνιάστηκε -1- ληστεία που έλαβε χώρα την Τρίτη (30/5) στην Ηλιούπολη, όπου οι κατηγορούμενοι από κοινού με 2 ακόμα άτομα, με την απειλή σφυριού αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα 3 ανηλίκων, τραυματίζοντας ελαφρά έναν εξ αυτών στην προσπάθεια του να αντισταθεί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: skai.gr