Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο ληστής με τη μηχανή που άρπαζε τσάντες από γυναίκες - Είχε προκαλέσει τον θάνατο ηλικιωμένης

Στις 10 Νοεμβρίου, ο αλλοδαπός με τη μηχανή, άρπαξε την τσάντα ηλικιωμένης, η οποία έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε θανάσιμα

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες αλλοδαπού που διέπραττε ληστείες με αρπαγή τσάντας, σε μια από τις οποίες η παθούσα κατέληξε και ο οποίος συνελήφθη την 2-12-2022 από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον συλληφθέντα:

1. (επ) MUSAJ (ον) ALVIN του PETRIT και της XATIXHE, γεννηθέντα την 1-6-1986 στην Αλβανία.

Ληστής

Ληστής

Ο δράστης επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και άρπαζε τις τσάντες των γυναικών. Στις 10 Νοεμβρίου, ο αλλοδαπός με τη μηχανή, άρπαξε την τσάντα ηλικιωμένης, η οποία έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο ληστής εντοπίστηκε στην Ηλιούπολη, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του, για κλοπή. Ακολούθως ταυτοτοποιήθηκε σε άλλες δύο περιπτώσεις ληστειών, μία εκ των οποίων ήταν και της ηλικιωμένης που έχασε τη ζωή της.

Ληστής

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε. Ειδικότερα δε, δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις σε βάρος πολλών παθόντων κατά τρόπο που καταδεικνύει ιδιαίτερη επικινδυνότητα για τη δημόσια ασφάλεια και προκειμένου εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις παρόμοιων περιστατικών από παθόντες που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο της σύλληψης του.

Πηγή: skai.gr