Εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης – «μαμούθ» στην Ηλεία

Ταυτοποιήθηκαν 60 άτομα που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ηλεκτρονικών απατών - Λεία 280.000 ευρώ μόνο από δύο περιπτώσεις 

Στην εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης – που ωστόσο ερευνάται αν λειτουργούσε εξολοκλήρου ή τμηματικά σε διαφορετικές ομάδες– και στην ταυτοποίηση συνολικά 60 ατόμων που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ηλεκτρονικών απατών και ήταν υπεύθυνοι για δύο απάτες «μαμούθ» συνολικής λείας 280.000 ευρώ, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης με υπολογιστή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Η πρώτη περίπτωση

Η πρώτη περίπτωση απάτης αφορά επιχείρηση που έχει ως αντικείμενό της το αυτοκίνητο, από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 126.000 ευρώ. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν 28 δράστες, τους οποίους βαραίνουν οι παραπάνω κατηγορίες.

Η δεύτερη περίπτωση

Για τη δεύτερη περίπτωση απάτης, πρόκειται για εταιρεία συσκευασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων που εδρεύει στον Κάμπο από την οποία οι δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 154.000 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 32 δράστες, οι οποίοι και αυτοί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Μεθοδολογία

Πρόκειται για δύο απάτες των οποίων η μεθοδολογία ήταν παρόμοια, με τους θύτες να ξεγελούν τους επιχειρηματίες προσποιούμενοι τους πελάτες, να καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων αποσπώντας τους κωδικούς με διάφορα προσχήματα και να τους αδειάζουν.

Πηγή: PATRISNEWS