Ιατροδικαστής σε ΣΚΑΪ: Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα -Ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα

Για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τσαντίρης τόνισε ότι η υπόθεση αυτή θα γίνει case study και θα γραφτεί σε όλα τα βιβλία της ιατροδικαστικής.

Επίσης, το όνομα της μάνας θα μείνει χαραγμένο στις μνήμες μας. «Το όνομά της, αυτηνής, θα συζητηθεί σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πολύ δύσκολη προσωπικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Η κεταμίνη είναι μια ουσία που κυκλοφορεί και στο παρεμπόριο ως λευκή ουσία. Επίσης, ως φαρμακευτική ουσία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά. Χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κ. Τσαντίρης επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά θα φανεί.

Μάλιστα, τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία.

Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία.

Τέλος, είπε ότι η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα και πως είναι περίεργο το πώς βρήκε την ουσία η 33χρονη.

Πηγή: skai.gr