Ιατροδικαστής στον ΣΚΑΪ: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας

Ιατροδικαστής: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας

"Το πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρια  είναι καλά εμπεριστατωμένο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το είδος και την αίτια θανάτου" ξεκαθάρισε η ιατροδικαστής 

Ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια δήλωσε κατηγορηματικά στον ΣΚΑΪ η ιατροδικαστής Ελένη Σπανουδάκη βασιζόμενη στα ευρήματα του πορίσματος των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια.

«Το πόρισμα Καρακούκη - Καλόγρια  είναι καλά εμπεριστατωμένο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το είδος και την αίτια θανάτου» ξεκαθάρισε η ιατροδικαστής. «Δεν είναι παθολογικός ο θάνατος, ή δηλητηρίαση, (φαρμακευτική/ τοξική ουσία) σε Μαλένα και Ίριδα. Οπότε αιτία θανάτου είναι η ασφυξία, και το είδος του θανάτου εγκληματική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπανουδάκη.

«Υπάρχουν ευρήματα όσον αφορά τη Μαλένα που συνεκτιμούνται, όπως το πνευμονικό οίδημα και η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, και υπάρχουν και ευρήματα στην Ίριδα ενδεδειγμένα για υποξία, όπως είναι η ανοξία στον εγκέφαλο» εξήγησε. 

«Tα ευρήματα υπήρχαν, απλώς συνεκτιμήθηκαν όλα τα ευρήματα, δεν πρέπει να μένουμε σε ένα εύρημα» τόνισε ερωτηθείσα γιατί η εγκληματική ενέργεια δεν διαπιστώθηκε από τους προηγούμενους ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τις σορούς των παιδιών. 

Η Ελένη Σπανουδάκη εξήγησε για το βίαιο θάνατο με ασφυξία ότι το θύμα σε 1 με 2 λεπτά χάνει τις αισθήσεις του και στα 3 με 4 λεπτά αποβιώνει. «Μιλάμε για μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο» τόνισε.   
 

Πηγή: skai.gr