Ιανός: Αγωνία για τον εντοπισμό των 3 αγνοουμένων στην Καρδίτσα-Βελτίωση του καιρού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό των τριών ανθρώπων που αγνοούνται στην Θεσσαλία μετά το πέρασμα της έντονης κακοκαιρίας που άφησε πίσω της δύο νεκρούς.

Στην Καστανιά Καρδίτσας, αγνοείται ένας ηλικιωμένος όπου εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του. Άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν στο σημειο. 

Στο Μουζάκι Καρδίτσας αναζητείται απο το βράδυ της Παρασκευής 43χρονη οδηγός οχήματος, η οποία αγνόησε τις σημάνσεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει. Παρόλο που χθες βρέθηκε το αυτοκίνητό της, η ίδια δεν έχει εντοπιστεί.   

Επίσης ένας βοσκός αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας. 

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε τη νύχτα στο χωριό Καλογριανά με την πυροσβεστική να βρίσκεται στο σημείο χωρίς μέχρι στιγμής να έχει χρειαστεί να επέμβει. 

Επί ποδός είναι ο κρατικός μηχανισμός στην περιοχή, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου νερού κατέρρευσαν γέφυρες, υποδομές καθώς και τμήμα του κέντρου υγείας στο Μουζάκι. 

Δρόμοι κόπηκαν στη μέση, ενώ τα 2/3 της Καρδιτσας παραμένουν στο σκοτάδι σύμφωνα με τον δήμαρχο. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, 5.000 σπίτια μέσα στην πόλη της Καρδίτσας έχουν πλημμυρίσει, ενώ σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί και 15 χωριά. 

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε τη νύχτα σε Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης, όπου μετατράπηκαν σε λίμνες κεντρικά σημεία.

Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Συνολικά, σε 896 διασώσεις προχώρησε η Πυροσβεστική από την αρχή της εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ από αυτές οι 727 έχουν γίνει στην Θεσσαλία . 
  
Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Στο μεταξύ, στην Κεφαλονιά βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού. «Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς,  ο οποίος θα συνεχίσει σημερα τις επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές καθώς θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ιθάκη και την Ζάκυνθο.
 

Πηγή: skai.gr